"La Justicia no existe por la naturaleza, existe por la Ley"

30 d’octubre 2013

ASOA (Associació Segona Oportunitat Animal) denuncia les xaboles il·legals de gossos a Badalona

Badalona a 22/10/2013
Asoa  Badalona

 Al respecte de la denuncia posada per ASOA davant de l´Ajuntament de Badalona el passat 10/05/2013 (adjunten copia) i de la Generalitat del Catalunya el passat 10/09/2013, igual que al Síndic de Greuges el passat 10/09/2013. De moment la única inspecció feta ha estar per la Generalitat de Catalunya, per els forestals el passat 14/09/2013, i faran una segona en breu per identificar els gossos a traves del microxip.

Hem tingut una única resposta per part de l´Ajuntament de Badalona, on se’ns informa que estan a l'espera de tenir l´informa de la Generalitat de Catalunya després de la 1ª inspecció per actuar, i de moment no han fet cap inspecció, ni per l´estat dels animals ni per les obres il•legals de les xaboles.


Donat que no hem estat rebuts per l´Alcalde de Badalona, el Sr. Xavier Garcia Albiol, davant de fets tan greus i grossos, i l'unica resposta que ens ha donat directament va se a través de la Televisió de Badalona en resposta a una pregunta meva al respecte i va respondre “l´Ajuntament de Badalona aposta per legalitzar les instal•lacions per tal de que 400 gossos no acabin per els carres de Badalona".

Davant d´aquesta resposta, que considerem absurda, hipòcrita,demagoga i una burla davant del maltractament dels animals, contaminació del medi, construccions il•legals, etc... Ens preocupa, donat que els animals tenen propietari, el que s´ha de fer es una inspecció, amb lectors de microxip, identificar-los i notificar als propietaris dels animals que se’ls han de emportar a casa seva o a residencies canines legals, i a l´entitat que ha construït les xaboles, obligar-la a tirar-les a terra, neteja l'espai i deixar la muntanya com el que es, muntanya,

Per això, el proper dimarts 29 d´Octubre demanem la paraula al Ple Municipal de Badalona, per tal d'exposar tot això, en recolzament de moment de ICV&EUA que presenten una moció al respecte, esperant si sumin CIU i PSC, per tal de demanar al govern municipal que faci el que la llei marca per protegir aquets 400 gossos, el medi i treure les xaboles, sabent que això porta gairebé 10 anys, però que s´ha passat d´uns quants gossos a 400 en poc temps, i que es responsabilitat de solucionar el problema tant del regidors que governen que abans estaven a l´oposició com del que estan ara a l’oposició i abans governaven.

Però una cosa esta clara, ara la responsabilitat es de qui governa i pugui contar amb l´ajut de qui esta a l´oposició, que a mes, plegats l’oposició sumen majoria.

Gracies.
Oscar Montoro
comunicacio@asoa.net
President ASOA

ASOA
www.asoa.net asoa@asoa.net
607.259.753


...............................................................................................


El Grup Municipal d’ICV-EUiA en col·laboració amb la entitat  ASOA,  d’acord amb allò que preveu l’article 103 de la Llei 8/87 Municipal i de Règim Local de Catalunya, presenta, a fi de què sigui debatuda i, si s’escau, aprovada en el decurs del proper Ple Ordinari de l’Ajuntament de Badalona la següent:

MOCIÓ PER ACABAR AMB LES XABOLES IL·LEGALS DE GOSSOS A BADALONA

Atès que al Parc de la Mediterrània hi ha instal·lades de manera il·legal unes xaboles amb 400 gossos en el seu interior, gestionades per la Sociedad de Cazadores  Can Mayot “Amigos del Perro”, entitat inscrita al registre d’entitats de la Generalitat de Catalunya des de l’any 2009.

Atès que aquesta entitat fins a data d’avui, no consta quin contracte d’electricitat utilitzen en aquestes instal·lacions.

Atès que el Consell Comarcal va denunciar a l’entitat per sostreure aigua de la xarxa amb el valor superior a 12.000 euros, arribant posteriorment a un acord pel pagament del deute i de subministrament d’aigua.

Atès que les xaboles il·legals no constitueixen un nucli zoològic ni han estat construïdes per complir la normativa legal vigent en relació al benestar i protecció dels drets dels animals, i per tant, podent suposar un maltracte als gossos que hi viuen i un perill per la seva seguretat, així com la d’animals i persones properes a les instal·lacions.

Atès que els 400 gossos de les xaboles són propietat de caçadors pertanyents a l’entitat que ho gestiona, pagant un pupil·latge per l’estança, i gestionant cadascú les condicions diàries dels seus animals ubicats al recinte, actualment sense tenir garantit que estiguin sanitàriament controlats, microxipats i censats, tal i com marca la normativa.

Atès que la mateixa entitat ha vessat aigües contaminades dels pixums, defecacions i productes de neteja tòxics a la muntanya, malmetent el medi natural de Badalona, i cometent tot un seguit d’irregularitats i il·legalitats,  sense els necessaris permisos per part de la Generalitat de Catalunya.

Atesa la denúncia dirigida a l’alcalde Xavier Garcia Albiol, i presentada al registre municipal de Badalona, en data 09/05/2013, per l’entitat animalista “ASOA” (Associación Segunda Oportunidad Animal).

Atès que l’entitat ASOA alertava en aquesta carta de tots els punts anteriors i no va rebre resposta per part de l’Ajuntament de Badalona.

Atès que l’Ajuntament de Badalona s’ha expressat públicament en relació a aquest tema amb la voluntat de legalitzar aquestes instal·lacions.

Atès que el grup municipal d’ICV-EUiA vam enviar una carta dirigida a l’alcalde Xaver Garcia Albiol, el 4 de setembre de 2013.

Atès que el regidor de Seguretat, Convivència i Participació, Miguel Jurado, va contestar la carta enviada pel nostre grup municipal, en data del 9 d’octubre de 2013, en la mateixa línia de legalitzar les xaboles de gossos.

Atès que durant les darreres setmanes els Agents Rurals de la Direcció General de Medi Natural de la Generalitat de Catalunya han visitat les instal·lacions per emetre l’informe corresponent.

El grup municipal d’ICV-EUiA proposa al Ple de l’Ajuntament l’adopció dels següents acords:

PRIMER. Instar al Govern Municipal i a la Generalitat de Catalunya a garantir de forma immediata el compliment dels drets dels animals que viuen a les xaboles il·legals del Parc de la Mediterrània, duent a terme de manera urgent les actuacions que siguin necessàries.
SEGON. Instar al Govern Municipal, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, a sancionar les il·legalitats i irresponsabilitats comeses per la Sociedad de Cazadores Can Mayot “Amigos del Perro”.
TERCER. Instar al Govern Municipal a actuar d’ofici i de forma subsidiària sobre el terreny ocupat en el Parc de la Mediterrània, perquè torni a ser un espai públic net i lliure de contaminació, complint la normativa legal i a l’abast de tothom, garantint-ne un ús apropiat, i no permetent en cap cas unes instal·lacions privades d’aquestes característiques.

QUART. Enviar aquesta moció al Consell Comarcal del Barcelonès Nord, a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, a la Generalitat de Catalunya i a l’entitat ASOA.

Asun Garcia Cotillas
Portaveu del Grup Municipal d’ICV-EUiA


Badalona, 22 d’octubre de 2013