"La Justicia no existe por la naturaleza, existe por la Ley"

02 de febrer 2009

Badalona i les reflexions de l'alcalde Canga


Desprès de llegir l’entrevista a l’Alcalde de Sant Adrià de Besòs feta pel diari el punt, em sorgeixen una sèrie de reflexions referents a la nostra ciutat de Badalona.
Sense dir-ho però quedant clar Canga deixa al descobert la feblesa que la nostra política municipal te davant de tots els àmbits polítics, socials i de les institucions públiques catalanes.

Quan li pregunta la Sara Muñoz: Què l'ha motivat a posar-se al capdavant del Fòrum de Municipis del Barcelonès Nord?
Respon: “Quan va dimitir Maite Arqué va quedar un buit en aquest espai de debat. Estava mort.”
Sense comentaris.

Referint-se a la nostra comarca :“Sempre diem que no tenim prou pes polític però tenim representants com ara Manuela de Madre al Parlament, Antoni Fogué a la Diputació de Barcelona i Joan Carles Mas al Consell Comarcal del Barcelonès.”
Tots colomencs.

I contundent: “El que haurem d'intentar és que hi hagi un repartiment diferent de la representativitat política, i Badalona ha de tenir un paper important com a tercera ciutat de Catalunya. Badalona ha de recuperar la força política que en els darrers anys no ha tingut i arrossegar la resta del territori. Això, però, Badalona també s'ho ha de guanyar.”
Aquí està la clau. Badalona s’ho ha de guanyar. Però per això ens calen polítics de nivell que no en tenim malauradament.

D’altres frases sense desperdici: “Tenim dades que demostren que la riquesa no està ben distribuïda. En qüestió d'equipaments sanitaris o culturals estem per sota d'altres territoris, com ara el Baix Llobregat, i això ens ha de servir per reivindicar-nos.”
No sols cal tenir representants polítics com els colomencs, cal a més tenir la força dels del Baix Llobregat i aquest si en tenen de força. Que li preguntin a Montilla, Zaragoza i companyia. Ah! Que són del Baix Llobregat? Casualitats.

Una pregunta un tant subtil : Tothom creu en el fòrum?
Respon: “El que no podem fer és matar una cosa que existeix”
Per què no la vol ningú d’aquells peixos grossos colomencs la presidència d’aquest Fòrum? Umm!